Mellini Fashion
Mellini Fashion

/

Блог

/

Как да изберем стилна вечерна рокля за официално събитие?

Как да изберем стилна вечерна рокля за официално събитие?

Дата: 14 МАЙ 2024 Г.Автор: Aнна-Мария

Как да изберем стилна вечерна рокля за официално събитие?

Все повече се увеличават дамите, които залагат на стилни елегантни рокли за своите специални поводи. Днес може да изберете красиви и изискани рокли онлайн, включително и като официални дрехи за вечерно събитие.

Източник на изображение: Mellini Fashion

Потърсите ли информация за „официални дамски рокли”, ще попаднете на множество предложения за официални рокли за сватба, къси бални рокли, дълги официални рокли и много др.

Макар че не можете да носите официална рокля всеки ден, струва си да имате в гардероба си поне две рокли за повод, който изисква вечерна рокля.

Правила за избор на официална вечерна рокля

Въпреки огромното разнообразие от модели на бутикови официални рокли, изборът на официална рокля за сватба или друго вечерно събитие не е толкова лесен.

Ако искате да се чувствате уверена и красива, облечена в стилна и елегантна рокля, има няколко правила, които може да вземете под внимание. Освен индивидуалните особености на фигурата си, възрастта, модните тенденции в момента, сезона и повода, съобразете избора си на модел и с характеристики като:

Дължина

Обикновено представата за вечерна рокля се свързва с модел с максимална дължина. Но модата в момента позволява да се носят и официални дамски рокли, които са по-къси, като зависи от фигурата ви и повода.

Роклите тип макси стоят по-добре на висока и слаба жена. Изискват дълги рокли официални събития като например абитуриентски бал или сватба.

Носенето на официални дълги рокли може да намали визуално височината, особено ако високите токчета не са сред предпочитанията ви.

От друга страна, моделите къси официални рокли са по-момичешки и перфектно акцентират върху краката. За дамите с по-тежка фигура са подходящи дамски официални рокли с миди дължина, които подчертават фино краката, скривайки някои „недостатъци“.

Официални рокли от този тип са особено популярни, тъй като подхождат на всяка фигура, а освен това може да откриете огромно разнообразие, включително от български официални рокли, с тази дължина.

Цвят

Луксозни официални рокли могат да се открият в различни цветове. Въпреки че обикновено се избират тоалети в черен или бежов цвят, може да опитате и с по-силни цветове като червен или розов.

Белият цвят е винаги актуален и с официална бяла рокля на бала или друг повод винаги ще изглеждате елегантно.

За блондинка идеални цветове за рокля са синьо, мента, изумрудено, цвят розова пудра и др.