Mellini Fashion
Mellini Fashion

/

Блог

/

Как да изберем стилна вечерна рокля за официално събитие?

Как да изберем стилна вечерна рокля за официално събитие?

Дата: 14 МАЙ 2024 Г.Автор: Aнна-Мария

Как да изберем стилна вечерна рокля за официално събитие?

Все повече се увеличават дамите, които залагат на стилни елегантни рокли за своите специални поводи. Днес може да изберете красиви и изискани рокли онлайн, включително и като официални дрехи за вечерно събитие.

Източник на изображение: Mellini Fashion

Потърсите ли информация за „официални дамски рокли”, ще попаднете на множество предложения за официални рокли за сватба, къси бални рокли, дълги официални рокли и много др.

Макар че не можете да носите официална рокля всеки ден, струва си да имате в гардероба си поне две рокли за повод, който изисква вечерна рокля.

Правила за избор на официална вечерна рокля

Въпреки огромното разнообразие от модели на бутикови официални рокли, изборът на официална рокля за сватба или друго вечерно събитие не е толкова лесен.

Ако искате да се чувствате уверена и красива, облечена в стилна и елегантна рокля, има няколко правила, които може да вземете под внимание. Освен индивидуалните особености на фигурата си, възрастта, модните тенденции в момента, сезона и повода, съобразете избора си на модел и с характеристики като:

Дължина

Обикновено представата за вечерна рокля се свързва с модел с максимална дължина. Но модата в момента позволява да се носят и официални дамски рокли, които са по-къси, като зависи от фигурата ви и повода.

Роклите тип макси стоят по-добре на висока и слаба жена. Изискват дълги рокли официални събития като например абитуриентски бал или сватба.

Носенето на официални дълги рокли може да намали визуално височината, особено ако високите токчета не са сред предпочитанията ви.

От друга страна, моделите къси официални рокли са по-момичешки и перфектно акцентират върху краката. За дамите с по-тежка фигура са подходящи дамски официални рокли с миди дължина, които подчертават фино краката, скривайки някои „недостатъци“.

Официални рокли от този тип са особено популярни, тъй като подхождат на всяка фигура, а освен това може да откриете огромно разнообразие, включително от български официални рокли, с тази дължина.

Цвят

Луксозни официални рокли могат да се открият в различни цветове. Въпреки че обикновено се избират тоалети в черен или бежов цвят, може да опитате и с по-силни цветове като червен или розов.

Белият цвят е винаги актуален и с официална бяла рокля на бала или друг повод винаги ще изглеждате елегантно.

За блондинка идеални цветове за рокля са синьо, мента, изумрудено, цвят розова пудра и др.

Източник на изображение: Mellini Fashion

От своя страна, брюнетките изглеждат впечатляващо, избирайки стилни вечерни рокли в червено, черно, тъмносиньо или сребристо.

Най-универсални са черните и червените рокли и с тях се постига страхотен ефект както на сватба, така и на концерт например.

Кройка

Особено важна е кройката при официалните дълги рокли, защото изтънява и подчертава фигурата. А-линията е перфектна за дами с форма на тялото круша или ябълка.

Трапецовидната кройка е подходяща за бременни жени и за дами, които искат да прикрият недостатъци на фигурата си.

Ако роклята е тип русалка, е идеален избор за дами с перфектна фигура, стига поводът да не изисква прекалено много движения.

Деколте

При избора на вечерна рокля видът на деколтето е от значение, макар че невинаги му се обръща внимание.

За акцентиране върху бюста е подходящо V-образно деколте. Добър избор е, ако желаете подчертаване на раменете и визуално изтъняване на врата.

Жените с по-малък бюст и с тесни рамене е добре да изберат кръгло деколте или високо бато деколте. Ако полата на роклята е разкроена и дизайнът включва втален колан, се получава изключително женствена форма.

Материя

За да изглеждате страхотно в роклята, важна е и текстурата на плата. Някои дами се спират на блясъка на сатена, лукса на коприната, пясъчната повърхност на шифона и др. Много ефектно стоят и официални рокли с дантела.

Стилни дамски елегантни рокли и сезоните

Независимо от сезона, с избора на елегантни бутикови рокли можете да постигнете индивидуален стил и неотразима визия.

При по-внимателно и търпеливо търсене ще откриете евтини официални рокли, но с високо качество и уникален дизайн. Много онлайн магазини предлагат и периодично за своите официални рокли намаление, което създава отлична възможност да попълните гардероба си с дълга официална рокля или с подходящ модел от модерните официални къси рокли.

Източник на изображение: Mellini Fashion

Търсейки рокля за вечерно събитие, ще попаднете на модели, които са универсални за носене по всяко време на годината. Обикновено те са с вталена кройка, с дължина до коляното и с изчистена визия. Например бяла официална рокля, рокля в червено, тъмносиньо, изумрудено, бледолилаво или друг цвят стоят ефектно и през пролетно-летния, и през есенно-зимния сезон.

Разбира се, дизайнерите разработват специални колекции от летни официални рокли или модели, подходящи повече за време с ниски температури навън.

Най-често летните рокли са без ръкав, с тънки презрамки, гол гръб, по-отворено деколте и са изработени от по-тънки и ефирни материи.

Зимните модели съответно са с дълъг ръкав и с по-затворена горна част, като може да притежават акценти като ефектна цепка или гол гръб. Но може да избирате също и модели с презрамки или без ръкав.

Дължината на роклята, цветът и дизайнът на избраната вечерна рокля като цяло ще зависи на само от сезона, но и от събитието, на което ще присъствате, от вашите предпочитания, както и от модните тенденции.

Избор на вечерна рокля според събитието

Наблюдавайки понякога модни ревюта, ни се иска да притежаваме някоя от шикозните вечерни рокли, които виждаме на подиумите. Но ако трябва да подходим сериозно и отговорно към бъдещата си покупка, един от въпросите, на който трябва да си отговорим, е къде ще носим вечерна рокля.

Ако търсите рокля, която ще облечете на сватбата на своя приятелка, може да се спрете на модел с всяка дължина и всеки цвят. Все пак нека не е бяла, за да не се конкурира с роклята на булката. Освен това, не трябва да се слива с интериора, затова е добре да се осведомите предварително какъв ще бъде основният цвят на украсата. Може да се спрете на втален модел, а ако роклята е с права кройка и гол гръб, това е допълнителен ефект.

За фирмено парти или гала церемония е по-подходяща дълга рокля, но ако имате хубави крака, рокля над коляното също е добър избор. Удачни са изчистените модели в черно, но също и в цветове, актуални за сезона.

Абитуриентският бал е също толкова вълнуващо събитие, както и сватбата. Ако ви предстои бал, сигурно ще започнете да обмисляте избора си месеци по-рано.

Източник на изображение: Mellini Fashion

Предвид голямото разнообразие, подходете към избора, като първо решите каква да бъде дължината. Обикновено дългите рокли в случая са предпочитани, но ако сте притежателка на стройни крака, може да ги подчертаете с къса рокля. Оттук нататък зависи от предпочитанията ви относно материя, цвят, кройка и дизайн.

Винаги е добре да се спирате на по-изискани платове като коприна, дантела, сатен или шифон. Като цвят заложете на бежово, розово, бледолилаво или по-ярък като червен.

Търсете рокля, с която да ви е удобно и която да не е прекалено натруфена, за да я използвате и при други поводи.

Сигурно ще имате нужда от елегантна вечерна рокля  и за вечерно събитие като официален коктейл, посещение на концерт, опера и др. Насочете проучванията си към вдъхновяващите предложения не само на чужди, но и на български дизайнери. Ще откриете уникални модели на официални вечерни рокли на атрактивни цени и с качество и стил, които ще допринесат да постигнете безупречен тоалет за всеки вечерен повод.

Често задавани въпроси

За кого са подходящи асиметричните рокли?

Асиметричната пола на роклите е къса отпред и с по-голяма дължина отзад. Препоръчва се за по-ниски дами, които не носят рокли с дължина до земята.

С какво да съобразим цвета на роклята?

Макар че черният цвят е универсален за вечерна рокля, може да се спрете и на други цветове съобразно цвета на кожата и косата, дрескода на събитието, фигурата си и какво харесвате.

Подходящи ли са роклите с флорални мотиви за вечерни събития?

Да, ако предпочитате рокля с флорални мотиви, ще откриете изключително елегантни модели с различна дължина, подходящи за вечерни събития.

0 коментар(а) върху публикацията 'Как да изберем стилна вечерна рокля за официално събитие?'

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар. Вход